amuse 2009 // Burgerman’s Bruiloft

Burgerman’s Bruiloft, vrij naar Bertolt Brecht’s eenakter Kleinbürgerhochzeit (1953), is een bitterzoete voorstelling met een tijdloze boodschap en live muziek van het Ensemble Amuse, een 10-koppig orkest van (amateur) musici uit de regio, dat speciaal voor deze productie is geformeerd.


Al is de Bruid niet meer onbevlekt en de Bruidegom niet onbezoedeld, Eric en Francesca hebben voor elkaar gekozen. Dus is het feest! De Bruidegom heeft flink zijn best gedaan om de meubels op tijd af te krijgen. Dát moet worden gevierd, met familie en vrienden. Met eten en drank, veel drank. Dan komen de emoties. Het flirten, de jaloezie, de verwijten, de geheimen van vroeger. Oom Anton, de schurk! De Bruidegom trekt zijn conclusie: “Ze kunnen gewoon niet hebben dat je iets doet wat een ander niet doet. Dan worden ze kwaad. Vooral als het iets échts is. Dat kunnen ze niet hebben! Dan nemen ze wraak.”


ensemble amuse

Wie Bertolt Brecht zegt, zegt Kurt Weill. Samen schreven ze gedurende de 20ste eeuw vele liederen en musicals (o.a. Driestuiversopera, Mahagonny, Moeder Courage) Na de eenakter speelt – en zingt – het Ensemble Amuse een aantal stukken uit het werk van Kurt Weill in een theatraal muzikaal programma.foto’s // Burgerman’s Bruiloft