Home_amuse_Theaterproducties_schrijf_me_in_het_zand.html

theatergroep amuse

Theatergroep Amuse is opgericht voor amateurspelers uit Zuid en Oost Groningen, die als acteur willen groeien. Een jaar lang volgen zij acteerlessen bij Theaterstudio Hartenheer in Wedde en werken ze tegelijkertijd toe naar een professioneel opgezette voorstelling.


over Wat u Wilt

Wat u wilt! is een luchtige bewerking met zang en dans van Shakespeare’s komedie ‘As you like it’ (1599), overgoten met een Keltisch sausje. Het verhaal speelt zich af aan het Hof van Hertog Frédérique in Bretagne en in het Woud van Arden (de Ardennen), waar de hertog zijn broer Héraldeaux heen heeft verbannen; die leidt daar met zijn vrienden een vrij leven, ver weg van het gekonkel en de politiek van het Hof. Dan zijn er nóg twee broers die elkaar naar het leven staan, Orlandeau en Olivier de Bois, en twee nichtjes, Rosalinde en Célia, die juist erg op elkaar gesteld zijn. Rosalinde wordt verliefd op Orlandeau, die voor de boze hertog moet vluchten en in het Woud van Arden terecht komt. De nichtjes reizen hem achterna, in gezelschap van de olijke Hofnar Touché.


In het woud ontmoeten ze o.a. een melancholieke dichter, een opgewekte zanger en nog andere kleurrijke bosbewoners. Romantiek en ‘echte liefde’, jaloezie, seks, spel en waarheid lopen in elkaar over in een kleurig, wervelend stuk: muziektheater met een lach en een traan. De moraal? Er zijn vele manieren om lief te hebben; kijk ernaar en doe ermee ‘wat u wilt’..  De keus is aan u!


Wat u wilt! is een familievoorstelling, geschikt voor iedereen vanaf ca. 12 jaar.


Theatergroep Amuse is een wisselend gezelschap van spelers uit de regio. Wat u wilt! is de derde productie in de vorm van een leer- en spelproject, uitmondend in een voorstelling met een professionele aankleding en uitstraling. Ook dit keer maakt weer een aantal nieuwe,  jonge spelers deel uit van de cast.voorstellingen

2010    Wat u Wilt

2009    Burgermans Bruiloft

over theatergroep amuse

spel

Reinoud Bekkema

Lia de Boer

Ernst Blömer

Marianne Greven

Ton Groenbroek

Hans Hölscher

Zahra Lfil

Patrick Luring

Lydia Moorlag

Greet Norder

Judith Klasens

Gertien Vloedgraven

Marije Wind


regie

Hans Elbersen 


muziek

Mark Koller 


décor

Ernst Blömer 


liedteksten

Hans Elbersen

choreografie

Eddy Tijssen

kleding

Theateratelier de Boschpoort


techniek

Smid Beeld- & Geluidstechniek, Ipo Oosterhuis (Tramwerkplaats) 


grafisch ontwerp

www.dit-s.nl


fotografie www.ruiterfotoreportages.nl


venster sluitenWat_u_wilt.htmlOver_amuse.htmlshapeimage_3_link_0