amuse 2010 // Wat u Wilt!

Wat u wilt! is een luchtige bewerking met zang en dans van Shakespeare’s komedie ‘As you like it’ (1599), overgoten met een Keltisch sausje. Het verhaal speelt zich af aan het Hof van Hertog Frédérique in Bretagne en in het Woud van Arden (de Ardennen), waar de hertog zijn broer Héraldeaux heen heeft verbannen; die leidt daar met zijn vrienden een vrij leven, ver weg van het gekonkel en de politiek van het Hof. Dan zijn er nóg twee broers die elkaar naar het leven staan, Orlandeau en Olivier de Bois, en twee nichtjes, Rosalinde en Célia, die juist erg op elkaar gesteld zijn. Rosalinde wordt verliefd op Orlandeau, die voor de boze hertog moet vluchten en in het Woud van Arden terecht komt. De nichtjes reizen hem achterna, in gezelschap van de olijke Hofnar Touché. In het woud ontmoeten ze o.a. een melancholieke dichter, een opgewekte zanger en nog andere kleurrijke bosbewoners.


Romantiek en ‘echte liefde’, jaloezie, spel en waarheid lopen in elkaar over in een kleurig, wervelend stuk: muziektheater met een lach en een traan. De moraal? Er zijn vele manieren om lief te hebben; kijk ernaar en doe ermee ‘wat u wilt’.  De keus is aan u!


Wat u wilt! is een familievoorstelling, geschikt voor iedereen vanaf ca. 12 jaar.


Theatergroep Amuse is een wisselend gezelschap van spelers uit de regio. Wat u wilt! is de derde productie in de vorm van een leer- en spelproject, uitmondend in een voorstelling met een professionele aankleding en uitstraling. Ook dit keer maakt weer een aantal nieuwe,  jonge spelers deel uit van de cast.

AMUSE_2010_flyer_WEB.pdffoto’s // Wat u Wilt!

Home_amuse_Theaterproducties_schrijf_me_in_het_zand.html